Top 5 burgers van Amsterdam? Dit zijn de 5 lekkerste broodjes in de stad! [2024 update] (2024)

  • Home
  • /
  • Eten en drinken
  • /
  • Top 5 burgers van Amsterdam? Dit zijn de 5 lekkerste broodjes in de stad! [2024 update]

Welkom burgerliefhebbers! Amsterdam staat bekend om zijn bruisende culinaire scene, en wat is er nu iconischer dan de klassieke hamburger?

Duik met ons mee in de sappige wereld van de beste burgers in Amsterdam. Van smaakvolle klassiekers tot creatieve smaakexplosies, ontdek de top 5 lekkerste burgerrestaurants die Amsterdam rijk is.

Bereid je voor op een smaakavontuur dat je smaakpapillen zal betoveren!

Top 5 burgers van Amsterdam? Dit zijn de 5 lekkerste broodjes in de stad! [2024 update] (1)

De top 5 beste burgers van Amsterdam

1. The Beef Chief

The Beef Chief is als een burgerheiligdom in de straten van Amsterdam. Het is een burgerparadijs op wielen dat begon als een foodtruck en nu een vaste stek heeft op het Beukenplein in de bruisende wijk Oost. Je kunt niet om hun kleurrijke foodtruck heen die altijd vol zit met levensgenieters die smachten naar de perfecte burger.

Het menu van The Beef Chief is een lofzang voor de liefhebbers van hamburgers. Van klassieke cheeseburgers tot creatieve en unieke opties, er is voor elk wat wils. De "Chief's Choice" is een van de meest geliefde burgers, met sappig rundvlees, smeltende cheddar, knapperige bacon en geheime saus die je smaakpapillen laat dansen.

De prijzen zijn redelijk - zo'n €13,50 voor een burger - en passen goed bij de kwaliteit en omvang van de burgers. Je krijgt waar voor je geld, en elke hap is een genot.

Wat de smaak betreft, The Beef Chief weet echt hoe ze een burger moeten maken. Het vlees is sappig, de toppings zijn vers en smaakvol, en de broodjes zijn perfect geroosterd. Elke burger is als een meesterwerk van smaak en textuur, en elke beet is een smaakexplosie.

  • Onze tip: Buffalo Bill chicken burger voor €13,50

Openingstijden:

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag: 17:00-21:00

Donderdag en vrijdag: 16:00-22:00

Zaterdag: 15:00-21:00

Zondag: 14:00-20:00

Adres:

C. van Eesterenlaan 35

1019JK, Amsterdam

Website:

beefchief.nl

2. Le Smash

Le Smash is een verborgen juweeltje in Amsterdam, gevestigd in de bruisende buurt De Pijp. Het restaurant straalt een gezellige en relaxte sfeer uit, ideaal om te genieten van een sappige burger.

Het menu van Le Smash draait volledig om hamburgers en biedt een verscheidenheid aan smaken en combinaties. De "Classic Smash" is een favoriet onder de gasten, met een perfect gegrilde burger, knapperige groenten en een huisgemaakte saus die de smaken samenvoegt.

De prijzen bij Le Smash zijn redelijk en passen bij de kwaliteit van de burgers. Je kunt hier genieten van een heerlijke maaltijd zonder de bank te breken.

Wat de smaak betreft, is Le Smash echt een expert in het perfectioneren van de klassieke burger. De burgers worden met zorg bereid en de ingrediënten zijn vers en van hoge kwaliteit. Elke hap is een smaakexplosie van sappig vlees, knapperige groenten en heerlijke sauzen.

Oke, dit is misschien wel iets te overdreven geschreven voor een simpele burger. Krijg je er ook nog een co*cktail bij? Welnee, Le Smash heeft gewoon goeie, simpele burgers. Met saus. Lekker. Hap.

Het vriendelijke personeel en de ontspannen sfeer maken de eetervaring bij Le Smash des te aangenamer. Het is de perfecte plek om met vrienden te genieten van een heerlijke burger en een koud drankje.

  • Onze tip: de classic burger voor €10,95

Openingstijden:

Maandag t/m zondag: 12:00-geen eindtijd

Adres:

Govert Flinkstraat 122

1072 EM, Amsterdam

Tel:

020 205 1146

3. De Buurman

De Buurman is een verborgen schat in Amsterdam-West, gevestigd aan de gezellige Van Hallstraat. Dit kleine restaurant heeft een charmante en intieme sfeer, perfect om te genieten van een heerlijke burger.

Het menu van De Buurman biedt een verscheidenheid aan smakelijke burgers, elk met hun eigen unieke twist. De "Buurman Burger" is een publieksfavoriet, met sappig vlees, knapperige groenten en een geheime saus die je smaakpapillen prikkelt.

Wat betreft de prijzen, De Buurman biedt kwaliteitsburgers tegen redelijke prijzen. Je kunt hier een heerlijke burgermaaltijd krijgen zonder je budget te overschrijden.

De smaak is waar De Buurman echt schittert. De burgers zijn met zorg samengesteld en de ingrediënten zijn vers en smaakvol. Elke hap is een genot voor je smaakpapillen, en de combinatie van texturen en smaken zorgt voor een memorabele eetervaring.

De vriendelijke en gastvrije sfeer bij De Buurman maakt het tot een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een smaakvolle burger. Het is ideaal voor een informeel diner met vrienden of voor een gezellige date night.

  • Onze tip:de burger met een kaassoufflé (ja, echt waar) voor €11,00

Openingstijden:

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag: 12:00-20:30

Adres:

Van Hallstraat 65

1051GZ, Amsterdam

Tel:

020 623 2338

4. KID

Sinds 2018 brengt dit restaurant een smakelijke twist aan de klassieke burgerervaring in de buurt.

Wat maakt KID zo bijzonder? Nou, laten me je vertellen, het is niet alleen de sappige burgers of de knapperige frietjes, maar het is de algehele ervaring die je terug laat komen voor meer. Het restaurant ademt een relaxte sfeer uit, perfect voor een informele bijeenkomst met vrienden of familie na een drukke dag in de stad.

Wat moet je bestellen? Een absolute aanrader is de "KID Signature Burger". Deze burger, gemaakt van hoogwaardig rundvlees, wordt geserveerd op een zacht brioche-broodje, belegd met verse sla, tomaat, augurken en een hemelse huisgemaakte saus.

De smaken komen perfect samen en elke hap is een feest voor je smaakpapillen. En weet je wat het beste is? Het is betaalbaar! Voor slechts €12,50 krijg je een royale portie en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Maar wacht, er is meer! Voor de vegetariërs onder ons is de "Portobello Mushroom Burger" een absolute must-try. Deze sappige gegrilde portobello is perfect gemarineerd en wordt geserveerd met smeltende kaas en knapperige groenten, allemaal tussen een heerlijk broodje. En het beste van alles? Het is vriendelijk voor je portemonnee, geprijsd op slechts €10,50.

Over prijs gesproken, KID valt in de gemiddelde prijsklasse, waardoor het toegankelijk is voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit zonder de bank te breken.

  • Onze tip: Honey butter burger

Openingstijden:

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag: 17:30-0:30

Adres:

Ruysdaelkade 251

1072AX, Amsterdam

Web:

kidamsterdam.com

5. Janana

Ah, laten we het hebben over Janana, een burgerrestaurant dat zijn thuis heeft gevonden in het bruisende stadsdeel West van Amsterdam. Sinds 2016 verwent Janana burgerliefhebbers met hun unieke benadering van de klassieke burgerervaring.

Wat maakt Janana zo speciaal? Nou, laten we eens kijken. Het is niet alleen de smaakvolle burgers, maar ook de warme en uitnodigende sfeer die je meteen thuis doet voelen. Als je het restaurant binnenstapt, voel je de vriendelijke vibe en de passie voor goed eten.

Een van de sterren op het menu is de "Janana Classic Burger". Deze burger is een waar meesterwerk, gemaakt van sappig rundvlees, met een perfecte balans tussen smaak en textuur.

Het wordt geserveerd met verse groenten en een zijdezachte saus die elke hap naar een hoger niveau tilt. Voor slechts €11,95 krijg je niet alleen een smakelijke maaltijd, maar ook een ervaring die je smaakpapillen zal betoveren.

Maar wacht, er is meer! Voor de liefhebbers van iets anders is de "Spicy Chicken Burger" een absolute aanrader. Deze pittige traktatie combineert mals kippenvlees met een kick van kruiden en specerijen, allemaal tussen een zacht broodje. Met een prijs van €10,50 is het een betaalbare en smakelijke optie voor degenen die graag wat pit aan hun maaltijd toevoegen.

Janana valt in de gemiddelde prijsklasse, waardoor het een geweldige keuze is voor een smakelijke maaltijd zonder de bank te breken.

  • Onze tip: Spicy Chicken Burger voor €10,50

Openingstijden:

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag: 16:00-22:00

Adres:

Willem de Zwijgerlaan 151

1056JL, Amsterdam

Tel:

06 38957415

Top 5 burgers van Amsterdam? Dit zijn de 5 lekkerste broodjes in de stad! [2024 update] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6494

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.