De 14 beste burger restaurants in Amsterdam | Restoranto (2024)

In dit artikel lees je over burger restaurants in Amsterdam. Wist je dat je met de gratis Restoranto app vooraf kan bestellen in restaurants? Zo kan je direct aan tafel. Ideaal voor een korte lunchpauze!

Klik hier en lees snel verder over de beste restaurants in Amsterdam.

Wat zijn De 14 Beste Burger Restaurants in Amsterdam?

▶ The Big Apple
▶ Kukeleku
▶ Lunchroom Downtown
▶ Brasserie van Noordt
▶ Ellis Gourmet Burger
▶ The Butcher
▶ Burgermeester
▶ Vegan Junk Food Bar
▶ The Beef Chief
▶ Rotisserie
▶ Thrill Grill
▶ Burger Bitch
▶ Burger 'n Shake
▶ Cut Throat
Burgers. Wie lust ze niet? Zo’n lekker broodje hamburger met het liefst alles er op en eraan. Je hebt burgers met rundvlees, kip en vis, maar zelfs vegetarische en vegan burgers! Er is keuze genoeg! Maar waar vind je in Rotterdam de lekkerste burgers? Restoranto heeft het uitgezocht en speciaal voor jou de 14 Beste Burger Restaurants in Amsterdam onder elkaar gezet. Laat je ons weten welke je het lekkerst vindt?

Dit zijn De 14 Beste Burger Restaurants in Amsterdam

Onze Favoriete Burger Restaurants in Amsterdam

The Big Apple - Reguliersdwarsstraat 17-19

The Big Apple

  • De beste grillgerechten
  • Gezellig inrichting
  • Geschikt voor vegetariërs

Een typisch grill restaurant: The Big Apple is gespecialiseerd in alles wat er op een grill kan, en nee dat is niet alleen vlees! Tuurlijk is er wel veel vlees terug te vinden op het menu, maar naast het vlees vind je ook genoeg vis of groenten gerechten die op dezelfde manier bereid worden. Door de bereiding met de houtskoolgrill krijgen de producten een heerlijke diepe grill smaak, waar het water je van in de mond loopt. Samen met het gezellige interieur kan de avond hier niet stuk.

Reguliersdwarsstraat 17-19
1017 BJ Amsterdam
+31 20 223 8172
www.thebigapple.nl

PAZ Open Fire Cooking

  • Uitmuntende grillsmaak
  • Relaxte sfeer
  • Vriendelijk personeel

Zoals de naam al zegt wordt het vlees bij PAZ op open vuur gegaard. Duur het vuur krijgt de burger een uitmuntende grillsmaak. Onder begeleiding van relaxte muziek en vriendelijk personeel kan je optimaal genieten van de heerlijke stukken vlees.

Utrechtsestraat 128 H
1017 VT Amsterdam
020 770 0700
http://www.paz.world/

Cut Throat X Ed's Caribbean Street Food

  • Barbershop, restaurant en co*cktailbar in één
  • Heerlijke burgers
  • Goede co*cktails

Cut Throat is het eerste concept dat een barbershop combineert met een restaurant en co*cktailbar. Je vindt hier heerlijke burgers, maar ook voor goede co*cktails ben je hier op het juiste adres.Het is niet groot, dus je moet geluk hebben met een tafel. De combinaties op het menu zijn verrassend maar echt te gek! De chicken n waffles (red velvet) is een mega aanrader!

Beursplein 5
1012 JW Amsterdam
06 25343769
http://www.cutthroatbarber.nl

Bariloche Steak & Burger

  • Voor iedereen die een goed stuk vlees wilt
  • In hartje Amsterdam
  • Het beste vlees uit Argentinië

Bariloche Steak & Burger in Amsterdam is voor iedereen die van een goed stuk vlees op z’n bord houdt. Bij dit restaurant aan de Reguliersdwarsstraat in het centrum van Amsterdam weten ze wat kwaliteit is: er wordt enkel gewerkt met het beste vlees uit Argentinië.

Reguliersdwarsstraat 8
1017 BM Amsterdam
020 625 0592
barilocheamsterdam.nl

Day’s stonegrill 1870

  • Gezellig grillen met je vrienden
  • De beste steaks van over de hele wereld
  • Je eigen grill aan tafel

Bij restaurants Day’s Stonegrill 1870 kan je terecht voor een gezellig avond met al je vrienden. Met keus uit de lekkerste Argentijnse, Canadese, of New Zeelandse stukken vlees is het hier op en top genieten. Het concept van het restaurant geeft je een hele andere restaurant beleving, want je grillt je vlees op je eigen steengrill aan tafel. Wel opletten dus voordat je het aan laat branden.

Spuistraat 4
1012 TS Amsterdam
020 358 6673
http://daysfoodbar.eu/

Evin

Een typisch voorbeeld van een goed Turks Restaurant is Evin. Bij Evin kan je genieten van eeuwenoude Turkse recepten, bereidt met verse, lokale ingrediënten. De gerechten hebben onvergetelijke smaken, zodat je terug wil blijven komen voor meer. Bij Evin wordt ervoor gezorgd dat je de ultieme Turkse eetervaring hebt en dat het voelt alsof je thuis bent.

Het menu is zorgvuldig samengesteld. Het bevat onder andere Turkse mezzes, vis- en vleesgerechten en heeft ook een vegetarische selectie.

Bergweg 313B
3037 EN Rotterdam
010 2235030
www.evinrestaurant.nl

Kukeleku

Van New York en Italië weer even terug naar ons eigen Nederland, want in het centrum van Amsterdam is een lokaal kip restaurant gevestigd. Met Delfts blauw aan de muur voel je je weer thuis in het authentieke Nederland. Ook de gerechten die hier geserveerd worden zijn typisch Nederlands. Alle ingrediënten zijn organisch en van eigen bodem, ook is heeft de kip drie sterren beter leven keurmerk.

  • Authentiek Nederlandse inrichting
  • Vers, organische en van eigen bodem
  • *** Beter leven keurmerk

Leidsekruisstraat 11
1017 RE Amsterdam
020 23 71 797
restaurantkukeleku.com

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door restaurantkukeleku (@restaurantkukeleku) op

Lunchroom Downtown

Lunchroom Downtown gaat al jaren mee en kent haar oorsprong uit 1970. In de afgelopen 49 jaar is Lunchroom Downtown uitgegroeid van de eerste gay koffiebar van Amsterdam, tot de hippe en trendy lunchroom zoals het momenteel bekent staat. Het authentieke en typisch Amsterdamse pand is gelegen in de buurt van het Leidseplein en heeft een heerlijk zonnig terras.

  • Zonnig terras
  • In de buurt van het Leidseplein
  • Pracht en authentiek pand
Lees ook: De 5 beste hamburger restaurants in Arnhem

Reguliersdwarsstraat 31
1017 BJ Amsterdam
020 78 90 554
lunchroomdowntown.nl

Brasserie van Noordt

Een andere restaurant in Amsterdam dat zeker een aanrader is voor een lekkere burger, is Brasserie van Noordt. Net als de Broodbar is deze brasserie in de lunch gefocust op het maken van de lekkerste broodjes. Probeer bijvoorbeeld eens een Burger van Noordt, die door hen en vele andere wordt geprezen. Ook wordt hier nog echt de tijd voor je genomen en een praatje met je gemaakt. En dat alles met een heerlijk bakje koffie op een groot terras in de stad.

  • Aardig en behulpzaam personeel
  • Lekkere gerechten en goede koffie
  • Ruim en zonnig terras

Van Noordtstraat 28
1013 SM Amsterdam
020 37 09 675
brasserievannoordt.nl

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Brasserie Van Noordt (@brasserievannoordt) op

Ellis Gourmet Burger

Bij Ellis hebben ze maar één doel voor ogen: betere burgers serveren. Ze gebruiken niet alleen de beste producten, maar verfijnen de recepten ook continue met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. Ellis Gourmet Burger is al te vinden in verschillende steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Breda en Utrecht, maar zelfs in België en Frankrijk kunnen ze genieten van de Ellis Gourmet Burgers. Ellis heeft haar naam te danken aan Ellis Island bij New York, een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden. Ellis Gourmet Burger wil de kwaliteitsburger uit de VS opnieuw introduceren in Europa. Ellis Gourmet Burger serveert verschillende fingerfood, burgers, salades en milkshakes, maar staat toch bekend om de lekkere burgers. De burgers die zij serveren worden gemaakt van 100% rundergehakt. Voor de vegetariërs hebben zij ook 4 vegetarische burgers waarvan één zelfs helemaal vegan is. Ook voor de kipliefhebbers hebben zij een speciale kipburger gemaakt van 100% kipfilet.

  • Goede producten, verfijnde recepten
  • Verschillende locaties
  • Vegan burger

Gravenstraat 20
1012 NM Amsterdam
020 2440682
ellisgourmetburger.nl
Prinsengracht 422
1016 JC Amsterdam
020 2612669
ellisgourmetburger.nl
Singel 161A
1012 VK Amsterdam
020 2441531
ellisgourmetburger.nl

The Butcher

Al sinds 2012 is The Butcher gevestigd in Amsterdam en is het restaurant een waar begrip. Als gevolg: uitbreiding met vijf locaties in de stad, maar ook in Berlijn en Ibiza. Dat moet wat betekenen!

The Butcher aan de Albert Cuypstraat was de eerste locatie. The Butcher is een stijlvolle burgerbar die hamburgers van topkwaliteit serveert. Ze worden ter plekke en met de meest verse ingrediënten bereid.

Er hangt een ontspannen sfeer en het edgy interieur design laten je meteen op je gemak voelen. Door de ruime openingstijden kan je op elk moment van de dag een heerlijke burger eten. Of dit nou als ontbijt, lunch of diner, een snack om middernacht is, jij bepaalt het!

The Butcher gebruikt uitsluitend de beste kwaliteit vlees en andere producten wat de ultieme burger maakt.

  • Waar begrip
  • Stijlvolle burgerbar
  • Kwaliteitsproducten

Albert Cuypstraat 129
1072CS Amsterdam
020 4707875
the-butcher.com

Overhoeksplein 1
1031KS Amsterdam
020 2159515
the-butcher.com

Nieuwezijds Voorburgwal 182I
1012 SJ Amsterdam
the-butcher.com

Paleisstraat 14
1012 RB Amsterdam
020 2159515
the-butcher.com

Burgermeester

Burgermeester maakt sinds 2007 hun eigen, verse burgers. Zo bereiden ze al de burgers, toppings en sauzen 7 dagen per week. Verser kan niet!

Lees ook: De 20 Beste Chinese Restaurants in Amsterdam

Ze kijken verder dan keurmerken en willen van elke peperkorrel de oorsprong weten. Je geniet hier van verschillende burgers, met elk hun eigen specialiteit. Zo heb je de Meester Bief, Cheese Deluxe, Falafel (vegan) en de Manchego (vegetarisch). Voor ieder wat wils! Mocht je nou niet kunnen kiezen tussen alle burgers? Ga dan voor de Mini Trio. Je kiest hier je 3 favoriete burgers en die worden dan in een mini variant voor je bereid. Zo kan proef je 3 burgers in één keer!

Heb jij nou een waanzinnig burgerrecept? Stuur deze dan in, want elke maand je kiest Burgermeester een recept uit die de gasten voor een maand lang kunnen bestellen. Zo kan iedereen genieten van jouw burgerrecept 🙂

  • Verse producten
  • Mini Trio
  • Je eigen burgerrecept insturen

Utrechtsestraat 8
1017 VN Amsterdam
088 2874377
burgermeester.eu
Plantage Kerklaan 37
1018 CV Amsterdam
088 2874377
burgermeester.eu

Elandsgracht 130
1016 SV Amsterdam
088 2874377
burgermeester.eu
Albert Cuypstraat 49
1072 NB Amsterdam
088 2874377
burgermeester.eu

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BURGERMEESTER (@burgermeester_) op

Vegan Junk Food Bar

We weten het. Dit is een blog over burgers. Maar toch horen de burgers van VJFB in dit rijtje thuis. Waarom? Omdat ze even lekker smaken en je het verschil nauwelijks proeft.

VJFB is dé vegan hotspot van Amsterdam. Je eet hier de lekkerste vegan gerechten. De gerechten lopen erg uit een, van sommige zou je niet eens denken dat ze vegan kunnen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld vegan nuggets, vegan kapsalon en dan de vegan burgers. En nee, niet één burger! Ze serveren maarliefst 4 vegan burgers. Je kan kiezen uit de Notorious Sumo 3.0, Original VJFB 3.0, Daddy Mc Chik'n en Pinky Shawarma.

Het is hun missie om via plantaardige producten miljarden levens op een positieve manier te beïnvloeden. Ze geloven dat plantaardige producten een enorm voordeel hebben voor dieren, onze planeet en onze gezondheid.

  • Vegan
  • Je proeft geen verschil
  • Goed voor de wereld

Marie Heinekenplein 9-10
1072 MHAmsterdam
veganjunkfoodbar.com
Eerste v. Swindenstraat 389
1093 GAAmsterdam
veganjunkfoodbar.com
Reguliersdwarsstraat 57
1017 BKAmsterdam
veganjunkfoodbar.com
Staringplein 22
1054 VLAmsterdam
veganjunkfoodbar.com

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ⚡️Vegan Junk Food Bar⚡️ (@veganjunkfoodbar) op

The Beef Chief

Eén van de beste burgerzaken in Amsterdam. Vandaar dat we The Beef Chief zeker niet mogen vergeten in dit rijtje.

Het restaurant blijft een beetje een onontdekte parel in Amstedam omdat het restaurant een beetje verstopt is in de Oedipus Brouwerij in Amsterdam Noord. Achter het magazijn van de bierbrouwer slaat hij zijn twee foodtrucks op en vanuit daar maakt hij zijn populaire en lekke burgers.

Achter The Beef Chief zit hamburgerpurist Simon. Hij zal nooit van de daken schreeuwen dat hij de aller, aller, allerbeste burgers maakt. Hij is een jaar bezig geweest met het ontwikkeln van het perfecte broodje, de saus en de bacon.

  • Onontdekte parel
  • Lang gezocht naar de beste producten

Gedempt Hamerkanaal 85 A
1021 KP Amsterdam
06 19997846
www.thebeefchief.com

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Beef Chief (@the.beef.chief) op

Rotisserie

Rotiserrie staat vooral bekend om hun heerlijke kip, maar ook de burgers wil je niet missen! Kan je niet kiezen? Neem dan de kipburger. Bij Rotiserrie is dit namelijk the best of both worlds.

Bij Rotisserie kan je kiezen uit maar liefst 9 verschillende burgers waarvan één burger maandelijks veranderd. Zo kan je elke maand een nieuwe burger proeven!

Lees ook: De 4 beste Griekse restaurants in Valkenburg

Een tip als side dish: neem de loaded fries. Dit doet je even denken alsof je in Amerika bent, want dit is geen normale portie patat! Dit is nog veel meer dan dat! Bestel het als side dish en je zal geen spijt krijgen!

  • Bekend om hun heerljike kip
  • 9 verschillende burgers, waarvan één maandelijks veranderd
  • Side dish tip: loaded frie

De Clercqstraat 81H
1053 AG Amsterdam
020 2217918
rotisserieamsterdam.nl
Beukenplein 17
1092 BA Amsterdam
020 2358700
rotisserieamsterdam.nl

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rotisserie Amsterdam (@rotisserieamsterdam) op

Thrill Grill

For the love of burgersstaat op hun website geschreven. Van de koe tot het broodjes - alles is top kwaliteit.

Volgens Michelin Ster chef Robert Kranenborg begint dit allemaal met het kiezen van de beste ingredienten. En dat proef je! De burgers worden met verse ingedrienten bereid. Je proeft de passie en de liefde die de koks in het burgers stoppen.

Er wordt gewerkt met het grof gemalen vlees van gepensioneerde melkkoeien en alle producten zijn Nederlands, tot de bloem aan toe. Naast de hamburgers kan je ook genieten van bijvoorbeeld gegrilde kip, zalm en een tournedos. Er wordt ook voor de vegetariers gezorgd: er zijn vegetarische opties - zoals de falafel-hamburger.

  • For the love of burgers
  • Michelin Ster chef Robert Kranenborg
  • Ook vegatrische opties

Gerard Doustraat 98
1072 VXAmsterdam
020 7606750
thrillgrill.nl

Eerste Constantijn Huygensstraat 35-37
1054 BR Amsterdam

020 3705516
thrillgrill.nl

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Thrill Grill official (@thrillgrill) op

Burger Bitch

Dit restaurant heeft een naam die je niet snel zal vergeten. Ze noemen zich ook wel de 'bitch' van de burgerrestaurants in Amsterdam. En niet alleen met de naam van het restaurant zijn ze erg creatief geweest, ook de namen van de gerechten hebben hun eigen twist, zoals Juicy Lucy, Hot Mama en Pink Lady.

De namen zijn leuk, maar de burgers zijn erg lekker. Je proeft de kwaliteit van het vlees en omdat elke burger haar eigen unieke smaak heeft, kan je bijna niet kiezen welke je als eerst wilt proeven. Ja, we zeggen 'als eerst', want na deze eerste keer wil je vaker terugkomen om ook van de andere burgers te kunnen genieten.

  • Unieke naam
  • Kwaliteit
  • Verschillende smaken

Arena Boulevard 79
1101 DL Amsterdam
020 8102147
burgerbitch.nl

Burger 'n Shake

Organic, Halal, Bio en Natural. Deze 4 woorden staan voor Burger 'n Shake. De burgers, shakes en frietjes worden namelijk alleen met organische voedingsmiddelen geproduceerd. De milkshakes en roomijsjes zijn afkomstig van Holland's ambachtelijke roomijs gemaakt van biologische melk.

Al het voedsel is volledig natuurlijk, gezond en veilig. Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en chemicaliën.

Burger 'n Shake gebruikt elke dag vers gehakt voor de hamburgers en het vlees is dus halal. Alle groenten zoals sla, uien en tomaten worden zelf gesneden en zijn dagvers. Om het textuur en smaak van de groente te behouden snijden ze niet uren van te voren.

Moeten we nog meer zeggen? Voor (h)eerlijk eten ga je naar Burger 'n Shake!

  • Organic, Halal, Bio en Natural
  • Vers gehakt
  • Dagvers gesneden groenten

Land van Cocagneplein 1D
1093 CP Amsterdam
020 221 2856
burgersenshakes.nl
Javastraat 54
1094HK Amsterdam
020 3379867
burgersenshakes.nl

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Burger 'n Shake (@burgerenshake) op

Hier vind je alle burger restaurants in Amsterdam Centrum

  • Ellis Gourmet Burger
  • The Butcher
  • Burgemeester
  • Vegan Junk Food Bar
  • Cut Throat
  • The Beef Chief
  • The Big Apple
  • Kukeleku
  • Lunchroom Downtown

Hier vind je alle burger restaurants in Amsterdam West

  • Rotiserrie
  • The Butcher
  • Thrill Grill

Hier vind je alle burger restaurants in Amsterdam Zuid

  • Vegan Junk Food Bar
  • Thrill Grill
  • Burger Bitch

Hier vind je alle burger restaurants in Amsterdam Oost

  • Burger ’n Shake
  • Rotisserie
  • Brasserie Noordt

Hieronder op de kaart kan je alle restaurants zien.

De 14 beste burger restaurants in Amsterdam | Restoranto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6500

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.